Varmförzinkat

Varmförzinkade Mjuka Stål - Mekaniska egenskaper

Stålsort                          

SSAB

 Stålsort

EN 10 327    

Sträckgräns Re   

(N/mm2)

Brottgräns Rm  

(N/mm2

 Förlängning %  

Min

 Dogal 200 DX51D   Min 140  270-500   22
 ----------- DX52D  140-300  270-420  26
 Dogal Form 30 DX53D  140-260  270-380  30
 Dogal Form 36 DX54D   120-220  260-350  36
 Dogal Form 40 DX56D   120-180  260-350  39 

Varmförzinkade Konstruktionsstål - Mekaniska egenskaper

 Stålsort              

EN 10 326

Sträckgräns Re           

Min (N/mm2)

Brottgräns Rm          

 Min (N/mm2)

 Förlängning %

Min

S220GD 220  300 20
S250GD 250  330 19
S280GD 280  360 18
S320GD 320  390 17
S350GD 350  420 16
S550GD  550  560  -

Varmförzinkade Höghållfasta stål - Mekaniska egenskaper

Stålsort               

EN 10 292   

Sträckgräns Re                

    (N/mm2)

Brottgräns Rm        

    (N/mm2)

Förlängning %  

Min

HX260LAD 260-330 350-430  26
HX300LAD 300-380 380-480 23
HX340LAD 340-420  410-510 21
HX380LAD 380-480  440-560 19
HX420LAD 420-520  470-590 17

Zinkbeläggning

                                  Zinkvikt g/m2, Summan av båda sidorna
  Viktklass               Trepunktsprov Min                         Enpunktsprov Min          
  Z100                    100                       85 
  Z140                    140                     120
  Z200                    200                     170
  Z275                    275                     235
  Z350                    350                     300

Ytutseende (Rosmönster)

Symbol  Förklaring                                 
N Normalt rosmönster
M Förminskat rosmönster (standard)

Yta

Symbol  Förklaring                                 
A Normal yta
B Förbättrad yta
C Bästa ytan

Ytbehandling

Symbol  Förklaring                                 
C Kemisk Passivering
O Anoljning
CO Kemisk Passivering & Anoljad
S Antifinger Print 

 

Hnplat använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok